Sagt helt lavpraktisk er det som at give hjernen et spejl på, hvad der foregår under neurofeedbacktræning.

Man placeres foran en tv-skærm og ser sin yndlingsserie imens træningen foregår. Man får placeret elektroder der aflæser hjernens aktivitet, altså udsættes man ikke for anden påvirkning, end det man ser på tv-skærmen. Der påføres ikke strøm eller andet til hjernen.

Mange bliver lidt skræmt ved tanken om at få elektroder sat på hovedet, hvilket er årsagen til de ikke finder ud af de positive egenskaber Neurofeedback kan give, derfor er det vigtigt at pointere at hjernen ikke modtager stimuli på anden vis, end det den viser sig selv.

Prisen på Neurofeedback træning pr.1/1-2022

750kr. pr træning á 30 minutter

Et forløb anbefales af videnskaben til at være på 20 træninger.

Prisen er samlet 15.000kr. Betaler man hele beløbet på én gang er der 20% rabat.

Hvis du ønsker at afprøve om Neurotræning er noget for dig, tilbyder vi du kan prøve 3-4 gang inden du beslutter dig.

Kontakt Mattias for mere info på;

mob. +45 42915466

mail mattias@neurotraening.com

Hvor stammer det fra?

I dag ved man mere om hjernens sammensætning end da Nerofeedback så dagens lys i starten af 1920. Dengang var den viden man havde begrænset og det samme var de muligheder, der var for at arbejde med den revolutionerende opdagelse.

Siden da er der udviklet en mere tilgængelig form, hvor man er gået fra at kunne iagttage enkle søjler, til at kunne sidde tilbagelænet og se en film, imens man modtager et spejlbillede af hjernens processer. Tidligere var man nødsaget til at sidde med en hjelm, hvor man via stationære elektroder aflæste hjernens aktivitet. Hjelmen er i dag blevet afløst af små og lette elektroder, der påsættes med kontaktcreme. På den måde er der en øget fleksibilitet under selve træningen, idet man let kan korrigere deres placeringer og på den måde opnå det bedste resultat.

Hvordan foregår en Neurofeedbacktræning?

Man aflæser de elektromagnetiske udladninger, via elektroder, der placeres på de områder hvor man ønsker at gå ind og træne hjernen. Via et avanceret elektronisk måleapparat, samt højteknologiske it-programmer, kan man pin-pointe, hvor der er ubalancer og hjernen går i gang med at rette op på sig selv.

Det kaldes træning af en grund

Oftest er de alternative metoder man i dag finder på markedet, som hjælp imod forskellige skavanker, behandlinger i en eller anden form, såsom zoneterapi, akupunktur m.v.

Årsagen til Neurofeedbacktræning kaldes træning er kort sagt fordi det er hjernen der træner sig selv. Træneren har til opgave at afkode hvor elektroderne skal placeres og med hvilken frekvens der skal trænes, derudover er det hjernen selv der bestemmer farten og træningen.

Kontakt os gerne for en uforpligtende snak om Neurofeedback, hvor vi kan afgøre om træningens formen er det der skal til for at du opnår en bedre hverdag, et større velvære og en aktiv løsning på dine udfordringer.

Kontakt os

Peak Performance

Indenfor sportens verden, er det almindelig kendt at der skal en målrettet og benhård indsats til for at være blandt de bedste. Psyken er her en vigtig del i at kunne lykkedes. Svigter den når det gælder, kan de resultater der skabes under træning blive sat over styr hvis nerverne og psyken spænder ben. Derfor er det almindeligt indenfor sportens verden, at benytter sig af Neurofeedback, som en del af den samlede træning. Træningen hjælper hjernen med at stille skarpt og yde optimalt under peek performace situationer.

Har man et krævende job, der kræver mentalt overskud, kan Neurofeedback også her være et nyttigt redskab til at yde optimalt. De fleste har oplevet at miste overblik eller hjernen ”sander til” hvis der er for mange opgaver der kræver fuldt fokus.

Ønsker man at styrke sig selv mentalt, kan Neurofeedback være en enkel og anerkendt metode til at opnå netop dette, samtidig med reduceredes stress, nattesøvnen bedres og i det hele taget øges både det mentale og fysiske velbefindende efter kun få ganges træning.

Læs mere om Peak Performance

Her har vi samlet svarene på nogle af de spørgsmål, vi typisk modtager

Du mødes med din Neurofeedbacktræner, der via en symptomtracker og samtale afklarer hvordan træningen skal starte, hvad målet er og om der evt. er skjulte sygdomme, brug af medicin eller lign. Når der er aftalt et mål for træningen, placerer træneren elektroderne på de steder der matcher det, som I i fællesskab har aftalt skal trænes. Nu vælger du den feedback du ønsker at se under træningen. I dag er det muligt at se yndlingsserien på Netflix, hvilket de fleste vælger. Derpå sættes træningen i gang. En session tager 30 minutter, hvor du sidder mageligt tilbagelænet og ser den valgte film. Din træner er med som en iagttager i forhold til at alt er som det skal være.

Det er som udgangspunkt er et længerevarende forløb på minimum 20 træninger. Tidligere var det nødvendigt med et højere antal, men da teknologien i dag er blevet mere avanceret, er det som udgangspunkt nok. Da det kan være vanskeligt at måle konkret på fremskridt, vil der fra start blive foretaget en lille test, der gentages midt under forløbet, samt ved afslutningen, idet man her kan holde de forskellige målinger op imod hinanden og se hvilke forbedringer der er sket.

Udfordringen med Neurofeedback er, at det kan afhjælpe en bred vifte af ubalancer i hjernen, hvilket kan få metoden til at virke utroværdig, idet det næsten er for godt til at være sandt. Det er det dog ikke.

I Danmark er metoden igennem længere tid blevet brugt til at afhjælpe mennesker med ADHD, autisme og i nogle tilfælde også svær angst.

Flere trænere hjælper bredt på f.eks. skader efter stress, såsom koncentrationsbesvær, problemer med hukommelsen og dårlig nattesøvn.  Der er ligeledes god erfaring i forhold til epilepsi, hvor man i USA har kørt en stor undersøgelse, der viste markant nedgang af de spontane anfald og der var fortsat gode resultater efter 10år. Man kunne registrere at hjernen fortsatte med at regenerere sig selv efter endt Neurofeedbacktræning.

Migræne har også i mange tilfælde, kunnet afhjælpes via Neurofeedback og det har dermed afhjulpet mennesker, som har oplevet disse smertelige anfald invaliderende.

Nogle fysiske smerter kan ligeledes afhjælpes, når man går ind og arbejder med det område i hjernen, der påvirker smerterne i nervebanerne.

Hos Neurotraening har vi valgt at koncentrere os om de områder, hvor vi i forvejen har en ekspertise, således der er et stærkt fundament at arbejde ud fra.

Det betyder dog at vi kan sagtens kan afhjælpe øvrige gener, idet Neurofeedback ikke er afhængig af en ekspertviden omkring forskellige sygdomme.  Der hvor det er vigtigt at have ekspertisen, er i forhold til hvor og hvordan man placere de forskellige elektroder, således hjernen får den rette feedback og kan arbejde med selvhjælp.

De fleste oplever at få en øget ro og fortæller de har fået en forbedret nattesøvn. Nogle oplever desuden ret hurtigt et øget overskud, så hverdagsopgaver forekommer nemmere. Flere har konstateret at deres lugtesans bliver skærpet, den effekt opnår man når træner det område i hjernen, der har med de fysiske sanser at gøre.

Da ingen mennesker eller hjerner er ens, er det individuelt hvordan og hvornår man oplever en reaktion.

Nogle kan opleve et øget energiniveau umiddelbart lige efter træningen, andre gaber gentagende gange kort tid efter. Det er meget forskelligt hvad man oplever, fælles er dog at så godt som ingen oplever et direkte ubehag. Træneren er nærværende under hele træningen og vil iagttag hvis der sker ændringer der kræver en eller anden form for indgriben. En god tommelfingerregel er, man skal sørge for at drikke vand før og efter en træning, da kroppen på den måde hjælpes bedre på vej. En velhydreret hjerne fungerer langt bedre uanset.

Metoden kan arbejdes med uanset alder, det kræver dog man kan sidde stille og se på en film i de 30 minutter en træning tager. Man kan arbejde med en bred vifte af problematikker, der ellers kan være udfordrende at finde andre metoder til, eller hvor medicin ikke virker optimalt. Der er ikke kendte bivirkninger, trods en historik der går over 100 år tilbage, så man kan med rimelig ro benytte sig af Neurofeedback. Vi anbefaler altid at lægen skal konsulteres, hvis man bruger medicin idet flere har oplevet at medicinen skulle reguleres eller i nogle tilfælde helt kunne vælges fra. Dette er dog individuelt fra menneske til menneske og på ingen måde en del af formålet med Neurofeedback, blot en positiv sidegevinst.