ADHD/ ADD har det med at spænde ben for mange børn og voksne i forhold til uddannelse/job, samt livet som helhed. Grundet den evige uro og tankemylder, kan det være svært at bevare fokus, få skabt et stabilt skole- eller arbejdsliv og opnå følelsen af livskvalitet. Neurofeedbacken kan ikke ændre på fortidens nederlag, men kan medvirke til at ændre fremtiden. Den evige uro slider både på personen med ADHD, men også på omgivelserne.
Hvad kan neurofeedback ændre?
Mange er dybt frustreret og det samme er deres omgivelser, udtryk som ”Kan du ikke bare tage dig sammen!” kan være en del af daglige udtalelse. Børn bliver set på som ”møgunger” der altid er med til at skabe uro omkring sig. Deres indre uro, skaber ydre uro og de får ofte skæld ud, samt følelsen af at være forkert. Voksne har mange udfordringer, både i forhold til deres omgivelser, der ikke altid forstår hvorfor de reagere så voldsomt og har ”problemer med at styrer deres temperament” Selv kan de være ulykkelige over gang på gang at være medvirkende til konflikter, eller de føler sig misforstået. Der findes velfungerende mennesker med ADHD, men når den er en hæmsko, er Neurofeedback et godt alternativ til medicin, eller et supplement.
Via Neurofeedback, vil mange af de typiske personlighedstræk og følelsesmæssige udbrud kunne mindskes og dermed opstår der helt naturligt, en højere grad af livskvalitet og følelsen af at lykkedes. En øget indre ro, giver overskud til at kunne mere og være mere til stede i nuet.
Hvordan foregår træningen?
Efter en indledende samtale med din personlige træner, aftales træningshyppigheden og der laves en plan for hvordan du kan opnå det bedste resultat. Med 20 træningsgange, sikre du et blivende resultat. Nogle vælger sågar at fortsætte, efter endt træningsforløb, idet det virker på mange andre områder af tilværelsen og generelt er medvirkende til at skabe mere overskud i hverdage.
Hvem kan træne Neurofeedback?
Alle der kan følge en film på en tv-skærm, hvilket betyder selv forholdsvis små børn der kan sidde og se deres yndlings serie. Flere, både børn og voksne, oplever det naturlige pusterum og snakken med træneren, som en positiv oplevelse, hvor der er fokus på en del af det, der tidligere var årsag til mange frustrationer. Flere udtaler at de glæder sig, fordi de netop mærker at det bliver nemmere at være dem i en hverdag med mange faldgruber.
Cases
“Møgunge” bad klassekammeraterne om at være stille
Her sad en dreng, der havde oplevet mange skæld ud, været omkring trivselslærer og oplevet nederlag på nederlag. Under samtalen hoppede hans ben og han skubbede sig rastløs rundt på stolen, samtidig med at han pillede ved sine hænder. Efter den indledende snak, fik han fundet en ynglings serie og træningen gik i gang.
Moren fortalte at drengen, efter 1.træning, for første gang i lang tid, selv fandt tidligt i seng og der var mere ro på i hele hjemmet. Efter et 4-5 træningsgange, bad han sine klassekammerater om at tie stille, så han kunne koncentrere sig om skolearbejdet. ”Møgungen” var ved at finde en indre ro og havde ikke længere så mange voldsomme vredes udbrud. I det hjemlige, var der også mere ro på og drengen oplevede selv, at han blev mere og mere glad.
Fra ”fluer på øverste etage,
til bogorm!”
Kvinden var så hårdt ramt af sin ADHD, at hun ikke kunne sidde stille og læse, eller huske det hun havde læst. Trods ønsket om en boglig uddannelse, var det uhyre vanskeligt at kunne følge med, idet læsningen slog knuder og overspringshandlingerne stod i kø.
Allerede efter 2.-3. træning, var nattesøvnen mere rolig og koncentrationsevnen var væsentlig forbedret. Der var ikke længere 1000 tanker, som stod i vejen for at tage ny læring ind og efter den nyvundne koncentrationsevne, blev der flittigt læst og det blev lettere at følge med i undervisningen uden at føle den indre uro og utålmodighed.