Når man rammes af stress, reagerer kroppen på kortere eller længere tids pres, hjernen er på overarbejde, hvilket kan være vanskeligt at få stoppet. Symptomerne hos den enkelt kan være utallige og meget forskellige. Mange oplever at de mister fokus, har hjertebanken, sover dårligt, har en kort lunte, træthed eller direkte udbrændthedsfølelse m.v. Symptomer der alle signalerer, at kroppen og psyken ikke længere kan følge med og der skal ske noget andet. Noget skal gøres, men hvad?

Sammen med stressen, kommer følelsen af at drukne i opgaver, miste overblik og ikke at kunne se sig ud af alt det der bare hober sig op.

Hvad er Neurofeedback?

Hjernen får, via elektroder og højteknologisk it, vist et spejlbillede af sig selv, hvorved der opstartes en proces uden brug af medicin. I forbindelse med stress, betyder det, at der på en og samme tid trænes og gives en tiltrængt timeout. Mange føler det som en pause, både til kroppen og tankerne, noget der kan være udfordrende at finde plads til i en travl hverdag.

Hvorfor Neurofeedback ved stress?

Ved stress, er hjernen konstant i kamp/flugt mood og overbelaster derfor både kroppen og psyken. Derfor skal der ikke fyldes mere på, men i stedet skal hjernen afbalanceres, så der skabes ro og overblik. Samtaler kan føles overvældende, ligeledes kan opgaver i forbindelse med stresshåndtering virke uoverskueligt. Derfor vender Neurofeedback de hele lidt på hovedet og tager fat i den del, der kan være vanskelig at opnå, nemlig ro i systemet. I takt med at der skabes mere balance i hjernens aktivitet, falder kroppen mere til ro og der skabes derved det overskud, som er nødvendigt for at komme af med stressen.

Hvornår kan du træne Neurofeedback?

Når det handler om stress, er det aldrig for tidligt eller for sent. Selv efter mange års stress, er der skabt positive resultater indenfor relativ kort tid.

Mange er slet ikke klar over hvor meget Neurofeedback kan afhjælpe, når det kommer til stress, selv efter mange års påvirkning.

Når der er de store ubalancer og hjernen føles som om den sander til, eller fyldes med myldretanker, kan Neurofeedback sætte ind og skabe mere ro og balance.

Vores trænere er fleksible i forhold til dine træningstider og vi forsøger så vidt muligt, at matche dine behov og tidspunkter der passer ind i dit liv.

Hvordan får jeg startet op?

Første skridt er erkendelsen af at der skal ændringer til, at nu har du fået nok at føle du jagter afsted, have det fysisk ubehageligt eller sove dårligt om natten.

Første skridt er at tage fat i vores træner, enten via mail, opkald eller sms, så er du allerede godt på vej imod et større overskud.

Sammen har I en afklarende samtale, hvor der vil blive spurgt ind til din helbredsmæssige historik og der bliver sat spot på din stress.

Du modtager nu din første træning, hvor der vil være fokus på din hjernes reaktion, så der evt. kan justeres i forhold til forskellige parametre. Der vil igennem forløbet blive suppleret med yderligere samtaler omkring stresshåndtering, dog først efter de positive resultater har sat ind.

Uanset, så er forløbet altid skræddersyet lige præcis til dig og din hjerne. Ingen mennesker eller hjerner er ens, så derfor er der tale om et helt igennem personligt forløb.

Kontakt os gerne for en uforpligtende snak om Neurofeedback, hvor vi kan afgøre om træningens formen er det der skal til for at du opnår en bedre hverdag, et større velvære og en aktiv løsning på dine udfordringer.

Kontakt os

Cases

Efter at have mistet sit arbejde, på grund af længerevarende sygemelding grundet stress, starter kvinde op i et vikariat efter sig træningsforløb!

Efter første samtale, stod det klart at kvinden havde store vanskeligheder med huller i hukommelsen.

Hun anede ofte ikke hvilken ugedag det var, når hun vågnede. Selvom familien mindede hende om aftaler, blev de gang på gang glemt og der var et utal af frustrerende oplevelser i kølvandet på den hullede hukommelse. Kvinden var uarbejdsdygtig og havde ikke kunnet passe et arbejde i mange år. Selvværdet havde fået et knæk og hun var på mange områder sat ud af spil i sit eget liv. Efter sit træningsforløb, valgte hun at starte op i et vikariat indenfor sin tidligere branche. Stoltheden og glæden over at have fået sin hukommelse tilbage var synlig, både overfor os og for kvindens familie.

Hun har for en sikkerhedsskyld, valgt at komme til opfølgende træning, så hun giver sig selv de optimale vilkår for resten af sit arbejdsliv og hverdag.

Selvstændig erhvervsdrivende oplever stresssymptomer når han kommer hjem og skal slappe af!

Efter første samtale, stod det klart at her var en mand der kunne lukke ned for alt når han var på arbejde, med det resultat at alle symptomer væltede frem, når han ville koble af og give tankerne ro.

Hjertebanken og andet fysisk ubehag, sammen med en dårlig nattesøvn, udløste et manglende overskud og gik ud over humøret. Her var det tydeligt at der skulle iværksættes en træning, der kunne give balance og ro i kroppen. Allerede efter første træning, var de fysiske symptomer i tilbagetog. Familien udtalte at han virkede gladere og havde fået mere overskud. Selv var han overrasket over hvor hurtigt der skete en ændring, fra stresset til mere ro.