I dag, hvor mange sportsudøvere ved hvad der skal til rent fysisk, hvor marginalerne for at stå øverst på skamlen er små, kan Neurofeedback være den ekstra faktor der får dig i mål. De fleste ved det kræver benhård fysisk træning at være med i toppen, de fleste glemmer at psyken kan spænde ben når det gælder. Uanset, hvor topmotiveret og trænet man er, hvis psyken driller, kan det have en kæmpe betydning og når det gælder, være medvirkende årsag til at der fejles.

Neurofeedback kan afhjælpe disse problematikker, ved at sætte spot på de områder i hjernen der har med fokus, koncentrationsevnen, mentalberoligelse og impulskontrol at gøre.

Hvorfor Neurofeedback?

Sportspræstationer stiller store krav til hjernen om at fokusere, samtidig med at den skal ignorere en distraherende omverden.

Forskellige sportsgrene stiller komplekse krav til hjernen generelt, via neurofeedback forbedres en persons evne til at forblive på opgaven, samtidig med at en høj grad af hjernefunktion opretholdes og der stilles skarpt.

Vi ved at amerikanske topatleter bruger neurofeedback, det italienske fodboldhold, der vandt VM i 2006 udtalte at neurofeedback, var deres hemmelige våben i kampen om medaljer. Personligt kender vi flere der benytter neurofeedback til at styrke deres præstationsevne.

Hvad kan neurofeedback afhjælpe?

Når der skal præsteres på et højt niveau, kan der komme en del præstationsangst, stress og følelsesmæssig ustabilitet. Disse udsving afhjælper neurofeedback, så atleten lettere kan tackle disse følelsesmæssige udsving. Nattesøvnen kan også påvirkes positivt og hjælpe med at restituere kroppen, skærpe sanserne og sikre en god fysisk og psykisk form.

Hvad kan Neurofeedback samlet set?

  • Styrke dit atletiske potentiale
  • Forbedre din mentale balance
  • Forbedre koncentrationen
  • Styrke samarbejdet imellem hjerne og krop
  • Øge din reaktions evne
  • Yde bedre under pres

Hvordan foregår det?

Inden opstarten på et neurofeedback forløb stiller du sammen med din træner skarpt på, hvad der skal trænes. Du vil før, under og efter forløbet, blive testet, så din præstationskurve bliver synlig. Under træningsforløbet, der består af 20 gange, vil din træner og dig hele tiden kunne justere ind i forhold til de udfordringer der arbejdes med.

Da ingen hjerner eller mennesker er ens, er det altid et individuelt forløb og resultaterne der kommer, ud af forløbet vil ligeledes være forskellige.

En ting er dog sikkert, der vil ret hurtigt opstå situationer, hvor du mærker en ændring i din måde at tackle både din hverdag, træning og præstation på. Det er de færreste der ikke opnår en tydelig forbedring.

Er du blevet nysgerrig på hvordan neurofeedback træning kan være med til at styrke dine præstationer, så kontakte os for en uforpligtende snak.

Kontakt os